
Картопля із соусом бешамель
Картопля із соусом бешамель наповнить вас ніжністю і легкістю, дасть відчути себе витонченою француженкою. Адже саме цей знаменитий французький соус славиться своїм ніжним смаком. Легкий у приготуванні соус змусить затамувати подих будь-якого гурмана. Картопля ж отримає абсолютно інший, новий смак. Дуже проста у приготуванні страва зробить славу знаменитого кулінара будь якій хазяєчці. А неповторний аромат заповнить кожен куточок вашого будинку і душі. Такий гарнір не залишить байдужим нікого. Так нехай у вашому домі звучить романтична гармонь, нібито на вулицях Парижа! Смачного!
Ingredients
Сіль
за смаком
Сир
80 г.
Молоко
1 л.
Борошно пшеничне
20 г.
Олія оливкова
10 мл.
Масло вершкове
40 г.
Часник
1 зуб.
Картопля
1,2 кг.
Preparation steps
01
Картоплю помити і, неочищеною, покласти в каструлю. Залити холодною водою і додати сіль. Поставити каструлю на вогонь і варити близько 20-30 хвилин до напівготовності. Злити воду, очистити і нарізати скибочками.
02
Духовку розігріти до 200°C градусів. У сковороді розтопити вершкове масло, додати трохи олії і по трохи додати просіяне борошно. Готувати на маленькому вогні близько 2-3 хвилин, а потім поступово влити молоко. Додати сіль і готувати близько 5 хвилин до загустіння соусу.
03
Сир натерти на крупній тертці. У форму викласти картоплю, залити соусом і посипати половиною тертого сиру. Потім повторити шари і поставити форму в духовку. Запікати в духовці близько 15 хвилин.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores