
Лимонний пиріг з пісочного тіста
До вашої уваги прекрасний, яскравий пиріг з пісочного тіста з кислинкою і неймовірним цитрусовим ароматом. Такий вибір «до чаю» буде доречний в будь-який сезон року, але особливо підійде в осінній та зимовий, коли організм потребує вітамінів, у тому числі вітаміну С, який у лимонах міститься в досить великій кількості. У процесі приготування, якщо є час, можна накрити пиріг не просто тістом, а зробити з нього смужки, і накрити «сіточкою». Також за бажанням, при подачі, можна прикрасити його збитими солодкими вершками і посипати невеликою кількістю цедри. Або прикрасити як запропоновано на фото - цедрою, чскибочкою лимона і листочками свіжої м'яти.
Ingredients
Борошно пшеничне
400 г.
Масло вершкове
200 г.
Яйце куряче
2 шт.
Розпушувач
5 г.
Лимон
120 г.
Цукор
100 г.
Крохмаль
10 г.
Preparation steps
01
Лимон помити, цедру натерти на дрібній тертці. Сік вичавити. Просіяти борошно з розпушувачем і додати цедру. М'якоть лимона змішати з цукром і крохмалем.
02
Вершкове масло збити з цукром в пишну масу. Додати яйця (по одному) і ще трохи збити (1 жовток залишити). Додати борошно і замісити тісто. Скачати тісто в кулю, накрити харчовою плівкою і поставити на 15-20 хвилин у холодильник.
03
Тісто розділити на 2 частини. Більшу частину розкачати в пласт товщиною 1 см. Укласти тісто у форму і викласти лимонну масу. Зверху викласти другий пласт тіста, скріпити краї і змастити жовтком. Духовку розігріти до 160°C. Поставити пиріг в духовку і випікати близько 40 хвилин.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores