Яблочно-грушевая шарлотка - Image

Яблочно-грушевая шарлотка

Number of servings: 8Cooking time: 1 h 10 minDifficulty: EasyMeal: Breakfast

Ох, вже ця французька шарлотка. Володарка сердець ласунів. Легенда свідчить, що цей солодкий яблучний пиріг з бісквітного тіста був випечений французьким кондитером своїй коханій Шарлотті. Яблука як головний компонент шарлотки – одні з найбільш доступних і корисних фруктів, відомих людству, тому цей смачний десерт користується великою популярністю далеко за межами своєї батьківщини. Найбільш вдалим сортом для приготування шарлотки є, звичайно ж, антонівські пружні яблучка. Властива їм легка кислинка чудово доповнює приємну солодкість бісквіта. Ми ж пропонуємо трошки змінити класичну рецептуру цього відомого на весь світ пирога і додати в начинку ароматні груші.

Ingredients

Цукор

200 г.

Яйце куряче

3 шт.

Кефір

120 мл.

Сода

3 г.

Лимон

10 г.

Яблука

200 г.

Груші

200 г.

Борошно пшеничне

400 г.

Кориця

3 г.

Preparation steps

01

Яйця з цукром і кефіром збити міксером. Додати соду, погашену лимонним соком, просіяне борошно і корицю. Довести тісто до однорідної консистенції.

02

Яблука та груші помити, очистити і нарізати шматочками. Викласти фрукти в форму і залити тістом. Духовку розігріти до 200°C. Поставити форму з пирогом в духовку і випікати близько 40-45 хвилин.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Vegetable curry

Vegetable curry

1

20 min

Яблочно-грушевая шарлотка – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua