
Чайний грог
Холодними зимовими вечорами особливо хочеться чогось зігріваючого. Мова йде про «напій брутальних матросів і суворих боцманів» – грог. Назва цього напою походить від непромокаючої накидки «грогрем» британського адмірала Вернона, який власне і придумав цей гарячий алкогольний коктейль. Грог являє собою не що інше, як досить розбавлений сиропом ром. Найчастіше туди ж додається чорний чай і багато прянощів, однак існують і інші варіації напою. Цікавий шлях еволюції пройшов цей англійський коктейль. Раніше грогом називали ром, який розбавляли міцним чаєм. Зараз же це – чай, кріплений ромом. Часи змінюються: витонченими дамами теж полюбився цей напій.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Lipton Forest Fruits Black Tea 1.5g*20pcs
400 мл.
Pott Rum 54% 0.7l
100 мл.
Vash Tsukor Sugar 10kg
2 ст. л.
Lemon
0,5 шт.
Badia Cinnamon Sticks 14.2g
1 паличка
Eco Allspice 20g
5 горошин
Eco Star-Anis
2 зірочки
Auchan Clove 10g
5 бутонів
Preparation steps
01
Лимон нарізати кружечками.
02
Покласти в каструлю лимон, корицю, перець, бадьян, гвоздику.
03
Додати цукор.
04
Додати чай. Довести до кипіння, прибрати з вогню. Дати настоятися 15-20 хвилин.
05
Додати ром. Процідити, розлити по келихах і подавати.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores




























 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (2).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (2).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)