
Картопля з цибулею і вершками
Всі вже звикли, що картопля - це простий звичайний овоч. Всі готують його для сімейної вечері чи на обід. Але з картоплі можна робити не тільки прості страви, але і достатньо вишукані і красиві. Які можна подавати на святковий стіл гостям, дивувати їх простотою і в той же час відмінним смаком. Одна з таких страв - це картопля з цибулею і вершками. Її перевага в тому, що має вона гарний зовнішній вигляд, м'який смак (завдяки вершкам) і насичений аромат. Подавайте страву теплою, можна навіть прикрасити зеленню перед подачею (це вже на ваш смак). У будь-якому випадку вам вдасться здивувати своїх гостей, а їм - смачно поласувати вашими кулінарними витворами мистецтва.
Ingredients
Сіль
за смаком
Вершки
250 мл.
Сир
80 г.
Масло вершкове
20 г.
Цибуля ріпчаста
240 г.
Олія оливкова
30 мл.
Картопля
1,2 кг.
Preparation steps
01
Картоплю помити і відварити до готовності в підсоленій воді. Потім злити воду, картоплю охолодити, очистити і нарізати тонкими скибочками. Цибулю очистити від лушпиння і нарізати кільцями.
02
Сир натерти на тертці. Розігріти оливкову олію в сковороді, обсмажити цибулю. Духовку розігріти до 180°C. Змастити форму вершковим маслом.
03
Вершки збити з сіллю (не до стану піни). У форму викласти половину картоплі, зверху укласти цибулю і половину сиру. Вилити вершки, укласти картоплю і сир. Поставити форму в духовку і запікати близько 20 хвилин.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores