Печена картопля із блакитним сиром - Image

Печена картопля із блакитним сиром

Number of servings: 4Cooking time: 1 h 30 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

Ця страва цікава тим, що подавати її можна порціями, тобто можна зробити приблизну кількість таких половинок картоплі залежно від того, на скількох гостей ви розраховуєте. Невелика рекомендація: потрібно вибирати картоплю досить великих розмірів, щоб у підсумку виходили великі порції, якими гості зможуть вдосталь наїстися. Та й великі шматочки ефектніше виглядають на столі. Цю страву цілком можна подавати на святковий стіл, тому що вона має приємний і привабливий зовнішній вигляд. Ви можете викласти шматочки картоплі на листя салату, щоб надати ще більш привабливий вигляд страві і зробити її цікавою завдяки салату або овочам .

Ingredients

Сіль

за смаком

Молоко

450 мл.

Горіх мускатний

5 г.

Сир із цвіллю

50 г.

Яйце куряче

1 шт.

Масло вершкове

25 г.

Картопля

800 г.

Preparation steps

01

Розігріти духовку до 180°C градусів. Картоплю помити, розрізати на половинки. Викласти картоплю на деко, поставити в духовку і запікати близько 50 хвилин. Яйце збити. Потім дістати картоплю із духовки і трохи охолодити.

02

Витягти ложкою м'якоть із картоплі і подрібнити її блендером до стану пюре. Додати до пюре вершкове масло, дрібно нарізаний сир, яйце, сіль, мускатний горіх. По трохи влити гаряче молоко і перемішати до однорідної консистенції.

03

Кожну половинку картоплі наповнити сирною сумішшю. Поставити знову в духовку (бажано під гриль) на 15 хвилин, до золотистої скоринки. Дістати з духовки картоплю і подавати (2 половинки на порцію).

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Vegetable curry

Vegetable curry

1

20 min

Печена картопля із блакитним сиром – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua