
Літній овочевий салат
Влітку зовсім не хочеться важких м'ясних страв або чогось смаженого і тут дуже доречним буде легкий овочевий салат, який чудово підійде навіть для вечері. Іноді буває досить одного-двух нових штрихів, щоб звичне побачити в новому світлі. У нашому салаті таким штрихом цілком можна вважати соус, який додасть нашим звичайним овочам чудовиго смаку, аромату і зробить смак салату таким, що запам'ятається надовго. Багатий і різноманітний асортимент овочів не забариться позитивно позначитися на вашому самопочутті, огірки нададуть приємну хрустку свіжість, а квасоля і яйця цілком замінять відсутнє тут м'ясо.
Ingredients
Картопля молода
200 г
Кольорова капуста
150 г
Буряк
2 шт.
Яйця
2 шт.
Огірок
2 шт.
Цибуля
1 шт.
Квасоля зелена
50 г
Сметана 15%
150 г
Часник
1 зуб.
Кріп
50 г
Сіль
за смаком
Перець
за смаком
Лимон
50 г
Preparation steps
01
Овочі помити. Капусту розділити на суцвіття, у квасолі відрізати хвостики. Картоплю очистити. Покласти картоплю і буряк в різні каструлі.
02
Закип'ятити воду. Залити окропом картоплю і буряк так, щоб вода лише злегка покрила овочі, посолити і варити 20 хвилин. У підсоленій воді відварити капусту і квасолю, приблизно 5-7 хвилин, щоб овочі не переварилися.
03
Поки овочі варяться, очистити яйця, порізати кубиками або скибочками. Огірки порізати кубиками, цибулю нашаткувати, кріп подрібнити. Часник очистити і подрібнити. Приготувати соус: з'єднати сметану, сік лимона, часник, кріп, сіль, перець.
04
Капусту і квасолю відкинути на друшляк, обдати холодною водою. Якщо суцвіття великі, то розділити, а квасолю - порізати. Варену картоплю порізати кубиками. Перемішати всі овочі і заправити соусом. В останній момент додати варений буряк, порізаний кубиками, щоб не пофарбувати салат. Якщо необхідно, овочі посолити і поперчити за смаком.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores