
Прасопіта - грецький цибульний пиріг
У Греції здавна дуже популярні всілякі пироги, які готуються з різноманітного тесту. В якості начинки може використовуватися зелена або ріпчаста цибуля, цибуля порей. Добавкою до начинки можуть бути шматочки відвареної курки, сиру, маслини і анчоуси, оселедець і варені яйця, арахіс і смажені гриби, картопля і зелень. Прсопіта - це грецький цибульний пиріг дуже смачний, ситний і ароматний. «Праса» перекладається - цибуля порей, «пита» - пиріг. Перед випіканням в духовці поверхню пирога змащують оливковою олією, надрізають пиріг на порційні шматки і посипають кунжутом. Пиріг може бути і самостійною стравою, і доповненням до інших страв, і просто виступати у вигляді закуски.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Top Grade Wheat Flour
200 г.
Sto Pudiv Corn Flour 500g
150 г.
Runa Vinegar 9% 0.75l
1 ст. л.
BONO Sicilia Extra Virgin Olive Oil 250ml
5 ст. л.
Salt Egypt
1 щіпка
Vash Tsukor Sugar 10kg
1 щіпка
Spice Black Pepper Ground
1 щіпка
Leek
500 г.
Auchan Green Onions Bundle 75g
1 перо
Steamed Rice
100 г.
Dr.Oetker for baking starch 1000g
1 ст. л.
Dill 70g
1 пучок
Parsley 70g
1 пучок
Preparation steps
01
Для тіста змішати і просіяти два види борошна, посолити і додати цукор. Поступово ввести 0,5 склянки гарячої води, оцет. Замісити м'яке тісто і додати 2 ст. л. оливкової олії.
02
Для начинки на середньому вогні пасерувати дрібно нарізану цибулю - порей, зелену цибулю до прозорості. Додати рис, посолити, поперчити, перемішати. Ввести гарячу воду 250 мл. і тушкувати 10 хвилин.
03
Крохмал розвести в 2 ст. л. води і тонкою цівкою додати в сотейник. Готувати, швидко помішуючи, до загустіння 5 хвилин. Зняти сотейник з вогню, додати дрібно нарізану зелень і дати настоятися.
04
Тісто розділити на дві нерівні частини. Більшу частину розкачати завтовшки 5 мм. Викласти у змащену оливковою олією форму, формуючи бортики.
05
Викласти начинку на тісто і накрити її надлишками тіста від бортика, змастити маслом. Меншу частину тіста розкачати за розміром діаметра форми і накрити ним начинку.
06
Поверхню пирога змастити оливковою олією, випікати в розігрітій духовці при 180°C 40 хвилин. Дати пирогу трохи настоятися.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores