Цибуля тушкована по-грецьки - Image

Цибуля тушкована по-грецьки

Number of servings: 6Cooking time: 25 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

Не сумнівайтеся, тушкування цибулі – один з найкращих і вдалих способів приготування цієї овочевої культури. У грецькій кухні, що становить основу середземноморської, тушкована ріпчаста цибуля набуває несподівані смакові відтінки, які, безсумнівно, припадуть Вам до душі. Даний рецепт вважається одним з небагатьох, де цибуля виступає в якості головного інгредієнта страви і виходить чудовою на смак. Усього кілька складових, таких як біле сухе вино, томатний сік і мед – і через півгодини на Вашому столі готова вечеря з солодкої, ніжної цибулі. Цей швидкий і смачний гарнір можна подавати до макаронів, м'яса, птиці, риби. Смачного.

Ingredients

Цибуля ріпчаста

1 кг

Олія оливкова

50 мл

Мед

50 г

Оцет винний

20 мл

Вино біле сухе

20 мл

Сік томатний

120 мл

Селера

2 шт

Сіль

за смаком

Перець чорний мелений

за смаком

Preparation steps

01

Цибулю почистити і нарізати на чвертинки.

02

У великій сковороді розігріти олію, додати цибулю і смажити приблизно 5 хвилин.

03

Залити медом і обсмажити ще 1 хвилину.

04

Залити оцтом і вином (можна без вина), добре перемішуючи.

05

Селеру нарізати скибочками, додати до цибулі, перемішати.

06

Все залити томатним соком (або ложку пасти розвести у половині склянки води) і перемішати. Довести до кипіння і варити, поки не стане густуватим.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Asparagus Salad with Peas And Eggs

Asparagus Salad with Peas And Eggs

2

40 min

Цибуля тушкована по-грецьки – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua