
Торт "Захер"
«Захер» – солодка візитна картка Австрії та один з найпопулярніших тортів у світі, що представляє собою шоколадний бісквіт з прошарком з абрикосового джему і шоколадно-вершковим кремом зверху. Ви будете здивовані, але цей дивовижний тортик придумав шістнадцятирічний хлопець Франц Захер, на честь якого і назвали десерт. Оригінальний торт за рецептом кондитера можна придбати у віденському готелі «Захер», а також в однойменному спеціалізованому магазині і кафе. Але ж ми не поїдемо так далеко, щоб насолодитися справжнім шедевром кондитерського мистецтва? Пропонуємо влаштувати маленький Відень у себе вдома і приготувати цей вишуканий шоколадний торт. А наш дохідливий рецепт Вам у цьому допоможе.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Akvulya Still Water 2l
250 мл.
Biscuit-Chocolate Waffles with Сhocolate Truffle 50g
300 г.
Homemade Butter
125 г.
Vash Tsukor Sugar 10kg
250 г.
Chicken Egg C0 1pc
3 шт.
Top Grade Wheat Flour
150 г.
Aromiks Cocoa Powder 100g
25 г.
Almond
60 г.
Veres Apricot Jam 370g
110 г.
Nashi Vershky UHT Cream 15% 125g
160 мл.
Preparation steps
01
Розтопити 100 грам шоколаду з водою на водяній бані. Розм'якшене масло з цукром збити в пишну масу. Потім додати по одному яйця і продовжувати збивати.
02
Борошно з какао просіяти. Мигдаль подрібнити в блендері. Додати до масляно-яєчної суміші борошняну суміш. Потім влити в тісто розтоплений шоколад і додати горіхи. Довести тісто до однорідної консистенції.
03
Розігріти духовку до 180°C. Тісто вилити у форму (заповнити на 2/3) і поставити в духовку. Випікати бісквіт близько 60 хвилин. По закінченню часу дати бісквіту постояти близько 10 хвилин у духовці.
04
На водяній бані розтопити 200 грам шоколаду з вершками. Довести крем до однорідної консистенції. Бісквіт розрізати на 2 частини і промазати в середині джемом. Зверху торт обмазати шоколадно-вершковим кремом.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores