
Фісташкові меренги
Ті щасливчики, яким коли-небудь удостоїлося спробувати справжню меренгу (більш поширена назва безе), знають, що це – найніжніший французький десерт, який готується із запечених яєчних білків, збитих з ванільним цукром. Подумати тільки: такі прості інгредієнти і такий божественний смак виходить. Не дивно: французи знають толк в приготуванні солодощів. Меренгу часто асоціюють з легким і повітряним французьким поцілунком – саме так і перекладається назва цього десерту. Особлива технологія приготування робить ці милі тістечка м'якими і тягучими всередині з хрусткою скоринкою зовні. Сьогодні пропонуємо приготувати фісташкові меренги. Десерт по достоїнству оцінять любителі горіхів.
Ingredients
Білок яєчний
6 шт.
Цукор
155 г.
Пудра цукрова
155 г.
Фісташки
35 г.
Preparation steps
01
Яєчні білки збити з цукром в стійку пухку масу. Блендером подрібнити фісташки до стану борошна і змішати з просіяною пудрою. Додати горіхову суміш в білки і ще раз збити.
02
Духовку розігріти до 110°C. Деко застелити пергаментним папером. Викласти ложкою (або кондитерським мішком) білкову масу. Запікати меренги в духовці близько 65-75 хвилин.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores