
Суп із сочевиці та грибів
Досить невибаглива на перший погляд сочевиця, виявляється, є одним з найдавніших продуктів харчування, відомих людству. Ще стародавні єгиптяни уміли випікати з неї хліб. Особливо ж вона "прижилася" в монастирській культурі, оскільки є прекрасною пісною їжею, що містить велику кількість білка. Ось ми якраз і пропонуємо вам приготувати цей пісний, але дуже ситний суп з сочевиці, який відмінно доповнює аромат сушених грибів. Готуватися він буде дуже просто - клопоту з сочевицею ніяких, тільки потрібно витримувати час приготування і уважно стежити, щоб вона не втратила форму, оскільки сочевиця досить швидко розварюється.
Ingredients
Сочевиця
2/3 склянки
Сушені гриби
50 г
Картопля
3 шт.
Цибуля
1 шт.
Морква
1 шт.
Часник
3 зубчики (можна менше) за смаком
Зелень пертрушки
за смаком
Рослинна олія
4 ст.л
Мелений чорний перець
за смаком
Сіль
за смаком
Духм'яний перець горошок
3-4 горошини
Preparation steps
01
Сушені гриби добре промийте, покладіть в миску, залийте окропом так, щоб він трохи покривав їх, і залиште набухати на 60 хвилин.
02
Потім вийміть гриби (воду, в якій вони замочувались, збережіть) і наріжте їх середніми шматочками. Викладіть гриби в каструлю.
03
У ту ж каструлю через марлю, складену в декілька шарів, процідіть воду, в якій замочувались гриби. Долийте води так, щоб вийшло близько 2 літрів.
04
Доведіть цю воду до кипіння і проваріть все близько 20 хвилин. Дістаньте гриби і відкладіть.
05
Картоплю очистіть і наріжте невеликими кубиками.
06
Сочевицю промийте, переберіть і всипте у грибний відвар. Туди ж додайте картоплю, все перемішайте.
07
Знову включіть вогонь, доведіть до кипіння бульйон, потім зменшіть вогонь до меншого і варіть все при слабкому кипінні близько 10 хвилин.
08
Тим часом цибулю дрібно наріжте. Моркву натріть на середній терці (її можна також нарізати соломкою або кружечками - за смаком). Часник дуже дрібно поріжте.
09
У сковороді розігрійте олію, всипте цибулю, посоліть і поперчіть і обсмажте 4-5 хвилин до м'якості.
10
Додайте до неї моркву і обсмажте все ще 5 хвилин на повільному вогні, періодично помішуючи. За хвилину до готовності моркви додайте до овочів подрібнений часник.
11
Коли овочі обсмажаться, всипте їх у каструлю з супом, намагаючись, щоб в бульйон потрапило якомога менше олії. Посоліть і поперчіть бульйон за смаком, покладіть також кілька горошин духмяного перцю.
12
На олії, що залишилася у сковороді, обсмажте гриби, поки з них не випарується більша частина рідини. Коли гриби обсмажаться, викладіть їх у каструлю з супом. Знову включіть вогонь і проваріть суп ще близько 5 хвилин.
13
Зелень петрушки поріжте і додайте її до супу. Все добре перемішайте, накрийте каструлю кришкою і дайте супу настоятися близько 15 хвилин.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores