Турецький сютлач - Image

Турецький сютлач

Number of servings: 6Cooking time: 35 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Сютлач - традиційний турецький десерт, що представляє собою ніжний ванільно-молочний рисовий пудинг. Найчастіше на останньому етапі приготування сютлач, розлитий у вогнетривкі формочки, "доготовляють" в духовці для отримання запеченої золотистої скоринки. У запропонованому ж рецепті використовується інший варіант: приготований сютлач в духовку не ставлять, а розливають у креманки і посипають зверху корицею. Замість кориці можна посипати пудинг фісташковою крихтою. Подавати пудинг можна і гарячим, і холодним. У будь-якому випадку буде дуже смачно.

Ingredients

Молоко

1 л.

Вода

400 мл.

Рис

3 ст. л.

Цукор

150 г.

Крохмаль

3 ст. л.

Яєчний жовток

2 шт.

Ванілін

3 г.

Кориця

3 г.

Preparation steps

01

Рис промити і відварити в 300 мл. води. Жовтки збити з цукром на водяній бані до піни.

02

Молоко нагріти. Поступово додати половину молока в жовткову масу, потім перелити жовтково-молочну масу в молоко, що залишилося.

03

Молоко з цукром і жовтками на невеликому вогні довести до кипіння. Додати рис, ваніль і розведений у 100 мл. води крохмаль. Довести до кипіння і зняти з вогню.

04

Розлити вміст каструлі по піалам і, остудивши, поставити в холодильник, присипавши зверху невеликою кількістю кориці.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Телятина з йогуртом по-турецьки

Телятина з йогуртом по-турецьки

2

25 min

Турецький сютлач – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua