
Картопля з томатами і базиліком
Страва "картопля з томатами і базиліком" відрізняється особливим поєднанням картоплі, цибулі, зелені і томатів. Значення овочів і зелені в харчуванні обумовлюється не стільки їх калорійністю, скільки біологічною цінністю і благотворним впливом на організм в цілому і на травлення зокрема. Овочі в нашій страві - це картопля, цибуля і томати володіють величезною кількістю мікроелементів та макроелементів, а також низкою амінокислот, так необхідних для підтримки нормальної життєдіяльності людини. Базилік же має цілющі властивості, і як всяка зелень містить вітаміни. Спробуйте цю незвичайну і дуже корисну страву і ви не пошкодуєте.
Ingredients
Картопля
700 г.
Олія оливкова
30 мл.
Цибуля ріпчаста
80 г.
Часник
20 г.
Помідори
3 шт.
Базилік
10 г.
Сіль
за смаком
Перець
за смаком
Preparation steps
01
Духовку розігріти до 190°C. Картоплю помити, очистити, нарізати скибочками. Цибулю і часник очистити від лушпиння і подрібнити. Розігріти рослинну олію на сковороді і обсмажити цибулю.
02
Форму трохи змастити олією. Перекласти все у форму, додати базилік і запікати близько 30-40 хвилин. Помідори помити, нарізати скибочками. Додати помідори до картоплі і готувати ще близько 10 хвилин.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores