
Грузинський соус ткемалі
Ті, хто вивчає кулінарне мистецтво, знають, що всіляких соусів існує величезна кількість, тому обмежувати себе банальними (і якщо вже бути відвертими, то і досить шкідливими) кетчупом і майонезом просто гріх. Є варіанти куди більш вишукані, як, наприклад, дивовижний, пряний, з тонким, м'яким, ні з чим не порівнюваним смаком соус ткемалі. Якщо не полінуватися і в сезон слив і аличі приготувати одну-дві баночки цього грузинського винаходу, матимете чудовий соус до м'ясних страв.
Ingredients
Сливи або алича
1 кг
Кинза
1 пучок
Часник
5 зубчиків
Перець чилі
1 шт.
Сіль
1,5 ч.л.
Цукор
2 ст.л.
Preparation steps
01
Сливи або аличу (залежно від того, які з цих фруктів використовуються, соус може змінювати забарвлення) викласти в каструлю і залити водою так, щоб вона злегка покривала їх.
02
Довести воду до кипіння і варити, зрідка помішуючи, приблизно 10 хвилин.
03
Коли від плодів тільки почне відставати шкірка (розварюватися вони не повинні!) Відкинути їх на друшляк і злити рідину.
04
Протерти сливи через друшляк так, щоб кісточки і шкірка відокремилися. Видалити їх, а м'якоть перекласти в каструльку.
05
Кінзу добре подрібнити. Часник пропустити через часниковий прес. Перчик чилі дуже дрібно нарізати.
06
Фруктову м'якоть поставити на середній вогонь, додати цукор і сіль, перемішати і довести до кипіння.
07
Додати зелень, часник і перець чилі, прокип'ятити ще 2 хвилини і соус готовий.
08
Якщо перелити ткемалі в скляну стерилізовану банку і законсервувати, його не обов'язково зберігати в холодильнику.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores