Аджика з яблуками - Image

Аджика з яблуками

Number of servings: 2Cooking time: 1 h 15 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Приправа відмінне доповнення до різних страв, обдаровувавши їх витонченим, вишуканим смаком. У Абхазії аджика - народное надбання і зразок хорошої приправи. Численні страви успішно виразили свій істинний смак за сприяння гострої приправи.До складу традиційної аджики томати не входять, як ви встигли помітити, ця страва містить не лише цей продукт, а і яблука, моркву і перець. Якщо перевести з абхазького слово "аджика" вийде "сіль", з турецького " аджи" - це гострий, пряний. Існує історія, з якої пішла суть приправи, і пов'язана вона з абхазькими вівчарями, про їх спосіб вирощування овець : додаючи сіль в їжу тварин, вони викликали у них спрагу, після чого, вони вживали достатню кількість води і корму. З цього і розпочалися експерименти з додаванням кінзи, часнику і інших прянощів. Візьміть на замітку.

Ingredients

Помідори

2,5 кг.

Перець солодкий

1 кг.

Яблука (кислі)

1 кг.

Морква

1 кг.

Перець гіркий

1 шт.

Цукор

200 г.

Олія

1 ст.

Сіль

3 ст. л.

Часник

200 г.

Оцет 9%

1 ст.

Preparation steps

01

Помідори, солодкий перець, яблука, моркву, гіркий перець очистити, потім помити. Порізати на шматочки. Подрібнити в м'ясорубці. Додати 200 гр. цукру, солі, рослинної олії. Перемішати.

02

Суміш вилити в каструлю. Поставити на вогонь. Варити 30 хвилин. Пропустити через прес очищений часник в аджику. Продовжити варити ще 20 хвилин.

03

По закінченню варіння, влити 1 склянку оцту. Варити ще 10 хвилин. Розлити у банки.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Салат із копченою скумбрією

Салат із копченою скумбрією

6

25 min

Аджика з яблуками – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua