
Грецький пиріг зі шпинатом і фетою
Грецький пиріг зі шпинатом і фетою - традиційна спанакопіта - ще один варіант грецької класики. Дуже просто і смачно! Готується він з тонкого хрусткого листкового тіста філо з начинкою з шпинату, цибулі, сиру фета і зелені. Тісто філо більш тонке, ніж тісто листкове, але одне можна замінити іншим. Потрібно розкачати готове листкове тісто як можна тонше. Цей пиріг можна робити зі свіжим або замороженим шпинатом. Шпинат - це не тільки смачно, але й корисно. Шпинат - джерело вітамінів. У ньому містяться вітаміни групи А, В, Р, білки і йод. І ще одна гарна порада господаркам - вийнятий з духовки пиріг потрібно скропити водою і накрити рушником до моменту подачі.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Metro Chef Fresh Baby Spinach 500g
1 кг.
Dill 70g
50 г.
Svet Cheese Feta Cheese 45%
200 г.
Auchan Green Onions Bundle 75g
1 пучок
Chicken Egg C0 1pc
3 шт.
Salt Egypt
за смаком
Spice Black Pepper Ground
за смаком
BONO Sicilia Extra Virgin Olive Oil 250ml
50 г.
Rud Leaf Frozen Dough
500 г.
Parsley 70g
50 г.
Preparation steps
01
Налити в каструлю воду, поставити на вогонь, довести до кипіння, додати у воду шпинат, відварити до стану м'якості, кілька хвилин, витягнути, остудити, нарізати.
02
У мисці змішати шпинат, сир фета, подрібнені кріп і петрушку, нарізану цибулю, вбити яйця. Посолити і поперчити за смаком. Перемішати.
03
Духовку розігріти до 180°C. Розкачати тісто в тонкі листи, розрізати, щоб вийшло 6 тонких листів. Форму для випікання змастити оливковою олією. Лист тіста також змастити маслом. Покласти у форму, повторити процедуру, щоб вийшло 3 шари тіста. Викласти начинку, розподілити. Зверху знову 3 шари тіста, змастити між шарами також олією. Випікати в розігрітій духовці протягом 30-40 хвилин.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores