Мжаддара - Image

Мжаддара

Number of servings: 6Cooking time: 1 hDifficulty: MediumMeal: Lunch

Страви з чечевиці і рису користуються великою популярністю на всьому Близькому Сході. І це скажемо ми не дарма. Тому що, і рис, і чечевиця дуже корисні. Білок, що міститься в чечевиці, відмінно засвоюється організмом людини. Сочевиця багата вітамінами і незамінними амінокислотами. Чечевиця дуже корисна при розладах травлення. За вмістом заліза, наприклад, їй немає рівних. Тому пропонуємо приготувати сьогодні з рису і чечевиці страву мжаддара. Поєднання таких простих і доступних інгредієнтів дозволить вам насолодитися ніжною, ароматною стравою. Ця страва вважається основною, але до неї можна подавати салат.

Ingredients for the recipe

Long Grain Rice
47.90 - 58.70

Long Grain Rice

per 1 kg

Ingredients

Long Grain Rice

1,5 ст.

Prymat Paprika Sweet Ground Seasoning 18g

1 ч. л.

Ghee 500ml

50 г.

Ukrayinska Zirka Ground Smoked Paprika 20g

0,5 ч. л.

Akvulya Still Water 2l

6,5 ст.

Metro Chef Green Lentil 500g

200 г.

Auchan Unrefined Sunflower Oil 1l

7 ст. л.

Oxo Good Grips Cut & Keep Silicone Onion Saver

7 шт.

Salt Egypt

за смаком

Preparation steps

01

Ретельно промити сочевицю, залити 4 склянками води і зварити до напівготовності.

02

Нарізати цибулю півкільцями. На сковороді розжарити олію, обсмажити в ній цибулю до золотистого кольору, додати зіру, паприку і сіль.

03

Змішати напівготову сочевицю і рис в каструлі з товстим дном, додати 2,5 склянки окропу. Посолити, накрити кришкою, варити на повільному вогні до готовності.

04

У готову страву влити розжарене топлене масло, дати настоятися 5 хвилин. При подачі викласти зверху цибулю.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Cookies honey-tahini

Cookies honey-tahini

10

30 min