Картопляний гратен із чебрецем у вершковому соусі - Image

Картопляний гратен із чебрецем у вершковому соусі

Number of servings: 4Cooking time: 55 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

У першу чергу відзначимо, що гратен - це запечена страва таким чином у духовці, що вона має золотисту скориночку. Це може бути і риба, і м'ясо, і навіть будь-який виріб з тіста (солодкий або несолодкий). У нашому рецепті ми пропонуємо запікати картоплю з сиром і чебрецем. Це, на перший погляд, проста страва , насправді досить приємна на вигляд і, вже тим більше, на смак. Не дивлячись на те, що складається страва тільки з картоплі і сиру, в підсумку вона виходить досить цікавою. Особливо, якщо подавати її з овочами. Також ви можете додати ще один шар з м'яса. Тоді ваш вечеря буде ще більш соковитою і апетитною. У будь-якому випадку рецепт цієї страви стане прекрасним доповненням у вашу сімейну книгу рецептів.

Ingredients

Вершки 33-35%

200 мл.

Молоко

200 мл.

Часник

10 г.

Горіх мускатний мелений

5 г.

Сіль

за смаком

Перець чорний мелений

за смаком

Картопля

500 г.

Сир

100 г.

Сир пармезан

50 г.

Чебрець

10 г.

Сухарі панірувальні

30 г.

Preparation steps

01

Часник очистити від лушпиння і подрібнити. Сотейник розігріти, влити вершки, молоко, часник і мускатний горіх. Додати сіль, перець і нагріти, але не кип'ятити. Сир натерти на крупній тертці.

02

Картоплю помити, очистити і нарізати тонкими скибочками. Форму для запікання змастити вершковим маслом і викласти на дно скибочки картоплі. Зверху полити невеликою кількістю соусу, посипати тертим сиром і чебрецем. Повторювати шари, поки не закінчаться інгредієнти (останнім повинен бути шар сиру і чебрецю).

03

Розігріти духовку до 160°C. Посипати гратен сухарями і поставити в духовку. Запікати близько 30-40 хвилин.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Vegetable curry

Vegetable curry

1

20 min

Картопляний гратен із чебрецем у вершковому соусі – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua