
Перевернутий сливовий пиріг
Перевернутий пиріг або як його ще називають «тарт татен» є класичним французьким десертом. Виявляється, ця ароматна випічка стала відома світові наприкінці ХІХ століття завдяки сестрам Татен, які спекли з якимись кулінарними помилками на своє здивування такий оригінальний і смачний пиріг для своїх гостей. Незабаром «пиріг навиворіт» став користуватися величезною популярністю далеко за межами провінційного французького містечка Ламотт-Беврон. Класичний рецепт тарт татена готується з карамелізованими яблуками, однак пропонуємо Вам трохи поекспериментувати і спекти перевернутий сливовий пиріг. Солодке тісто ідеально поєднується зі злегка кислуватою соковитою верхівкою.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Homemade Butter
180 г
Vash Tsukor Sugar 10kg
220 г
Auchan Vanilla Sugar 8g
30 г
Nashe Moloko UHT Milk 3.2% 950g
100 мл
Dobryk Baking Powder
10 г
Top Grade Wheat Flour
170 г
Dark Plum
600 г
Chicken Egg C0 1pc
2 шт.
Preparation steps
01
Сливи помити, нарізати на четвертинки і видалити кісточки. На сковорідці розтопити вершкове масло, додати цукор. Розтопити цукор, а потім додати сливи. Тушкувати хвилину і зняти з вогню.
02
Для тіста вершкове масло (130 грам) додати цукор і ваніль. Перемішати, а потім по трохи додати молоко і яйця. Тепер добре збити міксером суміш. Борошно з розпушувачем просіяти і обережно додати в молочну суміш.
03
Духовку розігріти до 180 градусів. Форму змастити вершковим маслом. У форму викласти сливи, зверху залити тістом. Поставити форму в духовку і випікати близько 30 хвилин.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores