Желіцький суп - Image

Желіцький суп

Number of servings: 6Cooking time: 2 h 30 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Батьківщиною супу з незвичайною назвою Желіцький є Угорщина, а саме, її південно-західний регіон. Желіцький суп - жирний, насичений, дуже густий, адже готується він з 3-х сортів м'яса і нагадує м'ясну солянку. Це не просто суп, а справжня м'ясна розкіш, його смак вас приємно здивує, ви відчуєте весь шарм тушкованого м'яса. А найголовніше, що не потрібно варити бульйон. Суп, в якому м'ясо попередньо обсмажується, а не вариться в бульйоні, за смаком виходить більш насиченим і цікавішим. Зелень кладеться за бажанням, замість ріпчастої цибулі можна взяти цибулю-порей. Традиційно угорці подають Желіцький суп з засипкою з булочних кульок.

Ingredients

Свинина

150 г.

Телятина

150 г.

Куряча печінка

150 г.

Печериці

100 г.

Корінь петрушки

1 шт.

Морква

1 шт.

Сметана

100 г.

Цибуля ріпчаста

1 шт.

М'ясний бульйон

1,5 л.

Борошно

2 ст. л.

Кріп

1/2 пучка

Петрушка

1/2 пучка

Сіль

за смаком

Чорний мелений перець

за смаком

Соняшникова олія

за смаком

Preparation steps

01

Овочі очистити і промити. М'ясо і курячу печінку промити й нарізати скибочками.

02

Цибулю дрібно нарізати. Моркву нарізати півкільцями.

03

У каструлю з товстим дном влити олію, покласти цибулю, моркву і нарізаний корінь петрушки, смажити 4 хвилини.

04

Покласти скибочки м'яса, посолити і поперчити. Влити трохи бульйону так, щоб м'ясо тушкувалось, а не варилося. Тушкувати до напівготовності.

05

В кінці тушкування, коли рідина майже випариться, додати курячу печінку і промиті нарізані скибочками гриби. Додати борошно і перемішати.

06

Покласти сметану і нарізану зелень кропу і петрушки. Влити бульйон, посолити, поперчити, довести до готовності.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Угорський суп-пюре зі шпинату з вершками

Угорський суп-пюре зі шпинату з вершками

4

40 min