Літній торт
Влітку завжди хочеться чогось легкого, свіжого і приємного. Щоб побалувати себе смачними солодощами з натуральних ягід, фруктів і глазурі, спробуйте приготувати літній торт, рецепт якого ми пропонуємо Вашій увазі. Смачне поєднання ягід, згущеного молока та білого шоколаду подарує Вам гарний настрій. І Ви захочете насолоджуватися цим тортом ще.
Ingredients
Вершкове масло
400 г
Цукор
200 г
Яйця
2 шт.
Борошно
500 г
Сіль
3 г
Варене згущене молоко
350 г
Білий шоколад
400 г
Цукрова пудра
2 ст. л.
Молоко
30 мл
Полуниця
100 г
Чорниці
100 г
Вишні
100 г
Черешня
100 г
Preparation steps
01
Розм'якшене вершкове масло добре розтерти з цукром, додати сіль, одне ціле яйце і один жовток і перемішувати, поступово додаючи борошно. Тісто повинно вийти однорідним і достатньо пружним.
02
Духовку розігріти до 200 градусів.
03
Тісто розділити на 3 частини і покласти на 15 хвилин у холодильник. Розкатати коржі товщиною 4-5 мм потрібної вам форми (на фото круглої форми) і випікати на пергаментному папері (це важливо) близько 10-15 хвилин.
04
Гарячі коржі повністю охолодити.
05
Ретельно збити м'яке вершкове масло з банкою вареного згущеного молока. Умовно розділити отриманий крем на три частини і рівномірно змастити коржі майбутнього торта.
06
Залиште його просочуватися, а тим часом підготуйте ягоди. Їх потрібно ретельно помити і добре висушити (можна покласти на паперовий рушник).
07
На водяній бані розтопити плитки білого шоколаду, додати 30 мл молока і дві столові ложки просіяної цукрової пудри. Довести отриману суміш до однорідної консистенції і залишити вистигати (але стежте, щоб вона не застигла, а просто охолола).
08
На готові змащені коржі частинами вилити білу глазур і рівномірно розподілити її по всій поверхні торта і прикрасити ягодами. Готовий торт потрібно поставити в холодильник як мінімум на годину для того, щоб глазур застигла.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores