
Полуничний рай
Цей десерт не дарма отримав сво. настільки гучну назву. Адже це дійсно рай для тих, хто любить легкі та ніжні десерти. Він дуже відрізняється від звичних нам тортів і тістечок. По-перше, цей десерт дуже легкий, в ньому немає багато крему і саме тому полуничний рай не дуже калорійний. По-друге, такі порційні десерти дуже зручні на великих і не дуже вечірках. Адже можна заздалегідь приготувати потрібну кількість, знаючи, скільки гостей прийде. При цьому десерт з полуниці завжди виходить досить соковитим і солодким завдяки фруктозі, яка є в полуниці. Ягоди полуниці дуже корисні для дорослих і дітей. А тим більше, якщо приготувати її у такий приємний спосіб.
Ingredients
Полуниця
160 г
Желатин
5 г
Вершки 33-35%
30 мл
Цукрова пудра
20 г
Вода
50 мл
Preparation steps
01
Желатин всипаємо в миску і заливаємо холодною водою. Залишаємо желатин набухати (хвилин на 10), а поки підготуємо інші інгредієнти.
02
Частину полуниці промиваємо, обриваємо хвостики і поміщаємо ягоди в чашу блендера.
03
Збиваємо полуницю на високій швидкості до отримання однорідного гладкого пюре.
04
Решту полуниці також промиваємо і видаляємо хвостики. Розрізаємо кожну ягідку на дві половинки. Одну красиву ягідку потрібно залишити для прикрашання вже готового десерту.
05
Холодні вершки для збивання виливаємо в глибоку миску. Всипаємо цукрову пудру.
06
Збиваємо вершки до отримання стійкої маси.
07
Виливаємо у вершкову масу полуничне пюре. Обережно перемішуємо.
08
Замочений желатин розпускаємо в мікрохвильовій печі або на повільному вогні (стежте, щоб рідина з желатином НЕ закипіла). Крупинок бути не повинно, желатин повністю розчиняється у воді. Даємо йому трохи охолонути, помістивши миску на лід, і вливаємо в вершковий мус.
09
Ще раз обережно перемішуємо, щоб желатин рівномірно розподілився у збитих вершках.
10
Приступаємо до формування самого десерта. На дно склянки з широким дном викладаємо по стінках половинки нарізаної полуниці зрізом назовні.
11
Далі викладаємо частину (близько двох столових ложок) вершкового крему. Після – викладаємо ще ряд полуниці так, як і нижній шар.
12
І закриваємо все вершковим кремом, поміщеним в кондитерський мішок.
13
Ставимо десерт в холодильник до повного застигання вершкового крему. Після – подаємо десерт до столу, прикрасивши кожну порцію половинкою полуниці.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores