Грецький рисовий салат - Image

Грецький рисовий салат

Number of servings: 4Cooking time: 1 hDifficulty: MediumMeal: Lunch

Більше двох третин населення планети вважає рис найбільш улюбленою і смачною крупою. Ні для кого не секрет, що рис дуже корисний для організму людини: він і поживний, є відмінним джерелом білків, вуглеводів і різних мікроелементів, і заповнює наші енерговитрати, та ще при всьому цьому, містить мало жирів - непогано, особливо для тих, хто стежить за своїм здоров'ям і фігурою. У салаті відмінне поєднання рису, ароматної м'яти і петрушки. Варто відзначити, що петрушка - одна з небагатьох ароматних трав, яка не втрачає своїх якостей при тривалій тепловій обробці, а навпаки, смак її при цьому тільки посилюється. Салат поєднує в собі не тільки ароматні спеції грецької кухні, а смачний і ніжний йогурт з легкою кислинкою лимона, що характерно для турецької кухні.

Ingredients

Рис довгозернистий

1 склянка

Курячий бульйон

1,5 склянки

Червона цибулина

1 шт.

Часник

2 зубчики

Шпинат (свіжий)

100 г

Маслини

1 жменя

Петрушка

2 гілочки

М'ята

2 гілочки

Кріп

1 пучок

Лимон

0,5 шт.

Йогурт (без добавок)

4 ст.л.

Вершкове масло

1 ст.л.

Кориандр (мелений)

1 ч.л.

Зіра

1 ч.л.

Сіль

за смаком

Чорний перець

за смаком

Preparation steps

01

Рис промити, залити холодною водою і залишити на 20 хвилин, потім відкинути на сито.

02

Цибулю тонко нарізати. Часник подрібнити. Петрушку, кріп і м'яту розібрати на гілочки і також подрібнити. Зіру перемолоти у кавничці. З лимона віджати 3 ст.л. соку.

03

Листя шпинату нарізати соломкою, маслини - тонкими кільцями.

04

У сотейнику розігріти вершкове масло, обсмажувати в ньому цибулю 3 хвилини. Додати туди ж часник, коріандр і зіру, продовжувати підсмажувати ще одну хвилину.

05

Ввести рис, кріп, посолити, поперчити, все пеермішати.

06

Влити бульйон, довести до кипіння.

07

Потім зменшити вогонь до мінімального і варити під кришкою 15 хвилин.

08

Зняти сотейник з вогню, додайте петрушку, м'яту, шпинат, маслини і 2 ст.л. лимонного соку.

09

В окремому посуді з'єднати йогурт з рештою лимонного соку, посолити і поперчити за смаком.

10

На сервірувальне блюдо викласти рис, полити отриманою  заправкою.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Asparagus Salad with Peas And Eggs

Asparagus Salad with Peas And Eggs

2

40 min

Грецький рисовий салат – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua