Запіканка з гарбуза з корицею і цедрою лимона - Image

Запіканка з гарбуза з корицею і цедрою лимона

Number of servings: 4Cooking time: 50 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

Як тільки поспіваає гарбуз, як тільки приходить його пора, відразу ж хочеться якомога швидше приготувати його. Причому найрізноманітнішими способами. Так, щоб це вийшло смачно і незвично. Якщо вам не хочеться кавунової каші або пирога, тоді спробуйте приготувати смачну домашню запіканку. Вона порадує вас своїм дивовижним ароматом кориці з лимоном, ще як тільки ви відкриєте дверцята духовки. Ну а коли відріже шматочок, то її ніжний легкий смак полонить вас остаточно. Здавалося б, така легка і проста страва із звичайних інгредієнтів, але якщо правильно їх об'єднати, то можна створювати свято в домі хоч кожен день.

Ingredients

Цукор

200 г.

Яйце куряче

4 шт.

Олія рослинна

20 мл.

Крупа манна

300 г.

Борошно пшеничне

50 г.

Гарбуз

750 г.

Сіль

за смаком

Сода

5 г.

Ванілін

3 г.

Кориця мелена

3 г.

Лимон

20 г.

Preparation steps

01

Білки відокремити від жовтків. Білки збити з цукром (половиною) і сіллю в пишну піну. Жовтки збити з цукром. Гарбуз очистити від шкірки і натерти на дрібній тертці. З лимона зняти цедру.

02

Жовтки змішати з просіяним борошном, ваніллю і содою. Додати гарбуз і довести до однорідної суміші. Додати до гарбузової маси білки, цедру і обережно перемішати.

03

Духовку розігріти до 180°C. Тісто вилити у форму для випікання і поставити в духовку. Випікати запіканку близько 30-40 хвилин.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Vegetable curry

Vegetable curry

1

20 min