Сливово-яблучне варення - Image

Сливово-яблучне варення

Number of servings: 6Cooking time: 1 hDifficulty: EasyMeal: Breakfast

Як же часто взимку ми сумуємо за літом, за теплом і морем фруктів... А щоб знову відчути аромати і смак літа, достатньо всього лише відкрити баночку з фруктовим або ягідним варенням. Прекрасним варіантом буде поєднання слив і яблук. Адже в кінці літа і початку осені цих фруктів предостатньо. Їх велика кількість як в садах, так і в супермаркетах і на ринках. Безумовно їх потрібно вдосталь наїстися влітку, але не забудьте заготовити хоча б кілька баночок на зиму! Гарячий чай зі сливово-яблучним варенням зігріють вас в зимовий холодний вечір. Воно чудово підійде для тостів або грінок, а також для начинки, прикраси і прошарків тортів і пирогів.

Ingredients

Сливи

1 кг

Яблука

1 кг

Цукор

600 г

Кислота лимонна

3 г

Вода

100 мл

Preparation steps

01

Фрукти помити. Сливи розрізати на половинки і видалити кісточки. З яблук видалити серцевини і нарізати скибочками.

02

Покласти яблука та сливи в каструлю, засипати цукром і додати води. Фрукти варити на середньому вогні близько 10-15 хвилин. Потім дати трохи охолонути і подрібнити блендером до стану пюре.

03

Варити пюре ще близько 15 хвилин. Потім додати лимонну кислоту і проварити ще 5 хвилин. Варення розлити в стерилізовані банки і закрити кришками.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Cookies honey-tahini

Cookies honey-tahini

10

30 min

Сливово-яблучне варення – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua