
Яблучний стругаль
Бажаєте здивувати рідних черговим солодким кулінарним шедевром, але всі можливі і неможливі рецепти Ви вже випробували? Хочеться різноманітності? Не засмучуйтеся, адже Ви напевно не знали про чудовий стругаль – різновид пирога, що представляє собою два шматочки повітряного солодкого бісквіта, між якими розташовується густа, але м'яка і соковита фруктова начинка. Найбільш часто стругаль печуть з кисло-солодких пружних яблучок, чим і пропонуємо Вам сьогодні зайнятися. Пиріг виходить настільки ніжним і розсипчастим, що рекомендуємо готувати його в рознімній формі, інакше Ви ризикуєте його просто поламати. А ще він настільки смачний і ароматний, що з'їдається, будучи ще гарячим, буквально в лічені хвилини.
Ingredients
Цукор
300 г.
Борошно пшеничне
400 г.
Маргарин
150 г.
Яйце куряче
1 шт.
Сода
3 г.
Яблука
1 кг.
Preparation steps
01
Розм'якшений маргарин змішати з просіяним борошном і содою. Білки відокремити від жовтків. Жовтки розтерти з цукром і додати до борошняної суміші, трохи пом'яти.
02
Яблука помити, очистити від шкірки і натерти на крупній тертці. Духовку розігріти до 200°C. Викласти частину тіста (2/3) на дно форми, потім яблука і знову тісто. Поставити пиріг в духовку і випікати близько 50 хвилин.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores