Мусака - Image

Мусака

Number of servings: 8Cooking time: 2 h 5 minDifficulty: DifficultMeal: Dinner

Мусака - це східна страва, яку дуже смачно вміють готувати в країнах Ближнього Сходу. Це своєрідна запіканка з баклажанів, прослоенних фаршем, якщо сказати коротко. Але в цій страві присутні ще дуже багато інгредієнтів, які дають той неперевершений смак і аромат східної страви. У приготуванні цієї страви також важливо дотримуватися всіх етапів, чого ми вас і навчимо. Смак страви виходить божественним. Страва має ніжно-солодкий смак. Ви будете просто танути від цього захоплюючого смаку страви, поїдаючи шматок за шматком мусаку. Всі складові інгредієнти страви дуже вдало й доречно поєднуються між собою, навіть кориця в даній страві надає потрібну пряну пікантність всій решті інгредієнтів.

Ingredients for the recipe

Packaged Eggplants
40.00 - 59.90

Packaged Eggplants

per 1 kg

Ingredients

Packaged Eggplants

1 кг.

Onion

2 шт.

Myaso Karpat Chilled Pork Cutlet Meat

500 г.

Tomato

3 шт.

J.Hofstatter Schiava Dry Red Wine 0.75l

150 мл.

Pyryatyn Smetankovyy Hard Cheese 50%

100 г.

Homemade Butter

70 г.

Milk 2.5% 900g

200 г.

7 Flour 1kg

25 г.

Salt Egypt

за смаком

Spice Black Pepper Ground

за смаком

Bay Leaf

2 шт.

Oregano in Pot 200g

за смаком

Eco Allspice 20g

за смаком

Spice Cinnamon Ground

за смаком

Kotanyi Lemon Peel 14g

5 г.

Сhili Pepper

за смаком

Eco Ground Nutmeg

10 г.

Preparation steps

01

Спочатку потрібно підготувати баклажани. Для цього почистити баклажани від шкірки. Потім нарізати їх вздовж, отримуючи пластини, товщиною 0,5-1 см. Потім обсмажити баклажани на сковороді. Перед цим скласти шматочки баклажан в миску, присолити та залишити на якийсь час, щоб вийшла гіркота. Обсмажити баклажани з невеликою кількістю олії.

02

Перекрутити м'ясо на мясорубці. Готовий фарш з яловичини обсмажити на оливковій олії. Увесь час перемішувати та розбивати грудочки. Цибулю почистити та подрібнити. Помідори розрізати навпів та натерти м'якуш на великій тертці, шкірку викинути. Додати цибулю та помідори до фаршу. Перемішати та продовжувати готувати хвилин 5-7. Потім влити вино.

03

Додати до фаршу спеції (лавровый лист, орегано, духмяний перець, корицю, лимонну цедру, перець чилі). Зробити вогонь маленьким та випарювати рідину, доводячи фарш до готовності та не забуваючи час від часу помішувати. Готовий фарш повинен бути взагалі без рідини.

04

Далі приготувати соус бешамель. Для цього в сковороді розтопити вершкове масло та вмісити в нього борошно, з цим добре справиться вінчик. Ру (основа з борошна та молока) повинен бути густим. Вогонь під сковорідкою - мінімальним. Дати маслу з борошном майже закипіти. Зняти сковорідку з вогню, влити тонкою цівкою при постійному помішуванні молоко, котре повинне бути кімнатної температури або злегка підігріте. Соус, спочатку рідкий, через кілька хвилин почне перетворюватися на густий. Базовий соус готовий, але його можна доповнити натертим сиром, приправити мускатним горіхом.

05

Коли всі складові мусаки готові, можна починати складати її. Знадобиться форма для запікання з бортиками. Спочатку сформувати нижній шар з баклажан, взяти найбільш щільні шматочки та викласти їх дуже щільно один до одного. Далі присипати натертим сиром. наступний шар з м'ясного фаршу. Накрити шаром добре складених баклажан. Якщо дозволяє форма та кількість продуктів, то шари можна і повторити. Закінчується складання шаром баклажан, котрий потрібно присипати твердим сиром. Зверху полити баклажани бешамель. Присипати верх твердим сиром. Накрити форму фольгою. Випікати в розігрітій духовці, температура - 180ºС, час - 15 хвилин. Потім зняти фольгу та готувати ще хвилин 15-20.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Cookies honey-tahini

Cookies honey-tahini

10

30 min