
Мжаддара
Страви з чечевиці і рису користуються великою популярністю на всьому Близькому Сході. І це скажемо ми не дарма. Тому що, і рис, і чечевиця дуже корисні. Білок, що міститься в чечевиці, відмінно засвоюється організмом людини. Сочевиця багата вітамінами і незамінними амінокислотами. Чечевиця дуже корисна при розладах травлення. За вмістом заліза, наприклад, їй немає рівних. Тому пропонуємо приготувати сьогодні з рису і чечевиці страву мжаддара. Поєднання таких простих і доступних інгредієнтів дозволить вам насолодитися ніжною, ароматною стравою. Ця страва вважається основною, але до неї можна подавати салат.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Long Grain Rice
1,5 ст.
Prymat Paprika Sweet Ground Seasoning 18g
1 ч. л.
Ghee 500ml
50 г.
Ukrayinska Zirka Ground Smoked Paprika 20g
0,5 ч. л.
Akvulya Still Water 2l
6,5 ст.
Metro Chef Green Lentil 500g
200 г.
Auchan Unrefined Sunflower Oil 1l
7 ст. л.
Oxo Good Grips Cut & Keep Silicone Onion Saver
7 шт.
Salt Egypt
за смаком
Preparation steps
01
Ретельно промити сочевицю, залити 4 склянками води і зварити до напівготовності.
02
Нарізати цибулю півкільцями. На сковороді розжарити олію, обсмажити в ній цибулю до золотистого кольору, додати зіру, паприку і сіль.
03
Змішати напівготову сочевицю і рис в каструлі з товстим дном, додати 2,5 склянки окропу. Посолити, накрити кришкою, варити на повільному вогні до готовності.
04
У готову страву влити розжарене топлене масло, дати настоятися 5 хвилин. При подачі викласти зверху цибулю.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores