
Грецька закуска - Мелідзано
Грецька закуска Мелідзано - дуже смачна і довго зберігається. Це простий часниково-баклажановий грецький салат, в міру кислуватий і гострий. Всі продукти знайомі, а їх поєднання в цій закусці вас вельми порадує. Можна їсти просто ложкою з хлібом, а можна намазувати бутерброди, лаваш. Для прикраси можна використовувати зелень петрушки і чорні маслини. Для надання більш гострого смаку закуску прикрашають кружечками чилі-перчика. Мелідзано здобуває необхідний смак тільки коли постоїть у холодильнику і трохи застигне. Готується дуже швидко і чудово доповнює м'ясні та рибні страви.
Ingredients
Баклажани
1 кг.
Оливкова олія
4 ст. л.
Петрушка
1 пучок
Лимон
1 шт.
Часник
2 зубчики
Йогурт
100 мл.
Сіль
за смаком
Preparation steps
01
Баклажани вимити, проколоти виделкою в декількох місцях, укласти на деко і запікати в духовці 45 хвилин.
02
Із печених баклажанів зняти шкірку, розім'яти виделкою.
03
Видавити з лимона сік і збити в блендері разом із м'якоттю баклажана, оливковою олією і сіллю.
04
Додати посічену петрушку і часник. Влити йогурт, перемішати.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores