Болгарська мусака з бараниною - Image

Болгарська мусака з бараниною

Number of servings: 4Cooking time: 2 h 30 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Це традиційне східно-середземноморське блюдо. Мусаку готують в Туреччині, Греції та Болгарії, і скрізь є свої особливості. У Болгарії мусака - це запечена суміш фаршу і картоплі з заливкою. М'ясо для мусаки - баранина, але може бути і телятина. Основні і обов'язкові овочі - цибуля, баклажани, помідори. Особливість приготування мусаки полягає в тому, що всі продукти закладають в неї одночасно, а потім тушкують протягом однієї години. У болгарському варіанті - шари баранячого фаршу, баклажанів, помідорів та цибулі покривають соусом з натурального йогурту і сиру. Болгарська мусака з бараниною - блюдо, яке вам обов'язково варто спробувати.

Ingredients

Баклажани

1,2 кг.

Цибуля ріпчаста

1 шт.

Фарш баранячий

900 г.

Сіль

2 ч. л.

Олія рослинна

2 ст. л.

Паприка

1 ч. л.

Перець чорний мелений

0,25 ч. л.

Борошно пшеничне

150 г.

Помідори

4 шт.

Яйце куряче

4 шт.

Йогурт

300 мл.

Preparation steps

01

Баклажани нарізати тонкими часточками, натерти сіллю. Залишити на 1 годину.

02

Цибулю подрібнити, обсмажити на розігрітій сковороді в олії до золотистого кольору.

03

Додати в сковороду фарш, паприку, посолити і поперчити за смаком. Зайвий жир і олію перелити в іншу сковороду, яку поставити на вогонь.

04

Баклажани обваляти в борошні, обсмажити на приготованій сковороді.

05

У змащену олією форму для випікання викласти на дно шар фаршу, зверху баклажани, на баклажани покласти тонко нарізані помідори. Поставити в розігріту до 180°C духовку на 1 годину.

06

У мисці змішати яєчні жовтки, йогурт, всипати борошно, ретельно перемішати. Залити сумішшю мусаку, готувати ще 15 хвилин.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min