Пиріг з карамелізованими сливами - Image

Пиріг з карамелізованими сливами

Number of servings: 8Cooking time: 45 minDifficulty: EasyMeal: Breakfast

У холодну осінню погоду дуже часто хочеться чогось теплого, солодкого і ароматного, чи не так? У такому випадку дуже доречним буде сезонний сливовий пиріг з ніжним повітряним тістом, яке нагадує тісто в кексах. Сливи, политі ромом і посипані цукром, під час випікання набувають карамельний смак з легкою алкогольною ноткою. Для більш цікавого зовнішнього вигляду використовувати можна і жовті, і червоні, і темні сливи - з'єднувати і викладати їх в десерті можна як завгодно. До тіста, за бажанням, можна підмішати подрібнені волоські горіхи. А вже готовий пиріг, звісно, можна прикрасити цукровою пудрою.

Ingredients for the recipe

Homemade Butter
605.00

Homemade Butter

per 1 kg

Ingredients

Homemade Butter

120 г

Vash Tsukor Sugar 10kg

130 г

Chicken Egg C0 1pc

2 шт.

Top Grade Wheat Flour

200 г

Dobryk Baking Powder

5 г

Salt Egypt

2 г

Dark Plum

500 г

Pott Rum 54% 0.7l

20 мл

Preparation steps

01

Розм'якшене масло збити міксером з цукром (100 г) і сіллю. Продовжуючи збивати додати по одному яйцю. Потім просіяти борошно з розпушувачем і додати по трохи в масляну суміш. Духовку розігріти до 180 градусів.

02

Сливи помити, розрізати на половинки і видалити кісточки. Кожну половинку розрізати на 3-4 часточки. Форму для випічки змастити маслом і викласти туди тісто. Зверху на тісто укласти сливи і посипати двома ложками цукру. Полити ромом і поставити в розігріту духовку. Випікати пиріг близько 35-40 хвилин.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Vegetable curry

Vegetable curry

1

20 min