
Мафіни з курагою
«Маленький, та удаленький». Ця споконвічно російська приказка повною мірою характеризує неперевершені англійські мафіни – ароматну, переважно солодку випічку з різноманітними начинками, що легко поміщається на долоні. Ці маленькі кексики вже давно користуються величезною популярністю в усьому світі, їх із задоволенням печуть господині, адже інгредієнти, необхідні для приготування цієї випічки, знайдуться на будь-якій кухні, а витрачений час зведений до мінімуму. Сьогодні пропонуємо порадувати домочадців свіжоспеченими мафінами з курагою. Приємний кисло-солодкий смак кураги робить цей сухофрукт не тільки смачними ласощами, але і найкращою начинкою для приготування випічки.
Ingredients
Курага
150 г.
Борошно пшеничне
400 г.
Цукор
150 г.
Сода
5 г.
Масло вершкове
50 г.
Молоко
200 мл.
Олія рослинна
50 мл.
Яйце куряче
1 шт.
Preparation steps
01
Курагу промити, нарізати і залити окропом на 5-10 хвилин. Змішати просіяне борошно з содою і цукром. Вершкове масло збити з яйцями, олією і молоком. З'єднати обидві суміші, додати курагу і довести тісто до однорідної консистенції.
02
Духовку розігріти до 200°C. Тісто вилити у формочки (заповнювати на половину) і поставити їх у духовку. Випікати мафіни близько 20 хвилин.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores