Лимонний пиріг з пісочного тіста - Image

Лимонний пиріг з пісочного тіста

Number of servings: 10Cooking time: 1 h 10 minDifficulty: EasyMeal: Breakfast

До вашої уваги прекрасний, яскравий пиріг з пісочного тіста з кислинкою і неймовірним цитрусовим ароматом. Такий вибір «до чаю» буде доречний в будь-який сезон року, але особливо підійде в осінній та зимовий, коли організм потребує вітамінів, у тому числі вітаміну С, який у лимонах міститься в досить великій кількості. У процесі приготування, якщо є час, можна накрити пиріг не просто тістом, а зробити з нього смужки, і накрити «сіточкою». Також за бажанням, при подачі, можна прикрасити його збитими солодкими вершками і посипати невеликою кількістю цедри. Або прикрасити як запропоновано на фото - цедрою, чскибочкою лимона і листочками свіжої м'яти.

Ingredients for the recipe

Top Grade Wheat Flour
17.40

Top Grade Wheat Flour

per 1 kg

Ingredients

Top Grade Wheat Flour

400 г.

Homemade Butter

200 г.

Chicken Egg C0 1pc

2 шт.

Dobryk Baking Powder

5 г.

Lemon

120 г.

Vash Tsukor Sugar 10kg

100 г.

Dr.Oetker for baking starch 1000g

10 г.

Preparation steps

01

Лимон помити, цедру натерти на дрібній тертці. Сік вичавити. Просіяти борошно з розпушувачем і додати цедру. М'якоть лимона змішати з цукром і крохмалем.

02

Вершкове масло збити з цукром в пишну масу. Додати яйця (по одному) і ще трохи збити (1 жовток залишити). Додати борошно і замісити тісто. Скачати тісто в кулю, накрити харчовою плівкою і поставити на 15-20 хвилин у холодильник.

03

Тісто розділити на 2 частини. Більшу частину розкачати в пласт товщиною 1 см. Укласти тісто у форму і викласти лимонну масу. Зверху викласти другий пласт тіста, скріпити краї і змастити жовтком. Духовку розігріти до 160°C. Поставити пиріг в духовку і випікати близько 40 хвилин.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Vegetable curry

Vegetable curry

1

20 min