Крижана кава по-грецьки - Image

Крижана кава по-грецьки

Number of servings: 4Cooking time: 10 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

Класична грецька кава готується виключно з мелених зерен, вариться вона тільки в турці і на дуже-дуже маленькому полум'ї або на розжареному вугіллі або піску, поставленому на вогонь. Винятком є грецька холодна кава - вона готується з розчинної кави, простої кип'яченої води, цукру і кубиків льоду. І хоча за правилами грецька крижана кава готується з води, можна поекспериментувати, додавши замість води молоко. Згідно з однією з версій рецепт такої кави з'явився абсолютно випадково, коли один з гостей якогось великого заходу в Греції не зміг знайти окріп і в чашку з кавою і цукром налив холодної води - напій вийшов дуже смачним.

Ingredients

Цукор

2 ч. л.

Лід

за смаком

Кава розчинна

2 ч. л.

Вода

50 мл.

Молоко

70 мл.

Preparation steps

01

Молоко і лід повинні бути добре охолоджені.

02

У блендері змішати каву, лід, воду і цукор. Перемішати.

03

Додати в загальну суміш молоко. Ще раз перемішати. Подавати відразу ж.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Asparagus Salad with Peas And Eggs

Asparagus Salad with Peas And Eggs

2

40 min

Крижана кава по-грецьки – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua