
Пряники медові з горіхами
Чи відомо Вам, що пряникове тісто вважається одним з найбільш простих, не морочливих в приготуванні і приємних у роботі різновидів тіста? Якщо Вас порадував цей достовірний факт, поспішаємо поділитися з Вами рецептом домашніх пряників. Справжній пряник важко собі уявити без будь-яких смакових добавок. І тут ми Вас не засмутимо: наші пряники з медом, горішками і красивою прикрасою у вигляді цукрової пудри. Такі пряники не черствіють навіть наступного дня і зберігають свої смакові якості. Хоча, є великий сумнів, що вони «доживуть» до наступного дня: аж надто вони смачні. Ніжна консистенція, приємний аромат і яскраво виражений медово-горіховий смак не залишить байдужим жодного ласуна.
Ingredients
Мед
300 г
Горіхи
100 г
Олія рослинна
2 ст. л.
Лимон
1 шт.
Сода
0,5 ч. л.
Борошно
400 г
Ванілін
5 г
Кориця
5 г
Цукрова пудра
40 г
Preparation steps
01
Горіхи подрібнити в блендері, з'єднати їх з медом, додати рослинну олію, цедру лимона, м'якіть лимона без кісточок, ванілін, корицю за смаком. Все добре перемішати до однорідного стану.
02
Соду змішати з борошном і додати до медової маси. Замісити тісто.
03
На присипаній борошном поверхні розкатати тісто і вирізати формочками пряники, викласти їх на змащене олією деко і помістити в розігріту до 200 градусів духовку. Випікати протягом 15-25 хвилин в залежності від розміру.
04
Готові пряники посипати цукровою пудрою.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores