Грецький суп із чечевиці - Image

Грецький суп із чечевиці

Number of servings: 4Cooking time: 1 hDifficulty: EasyMeal: Lunch

Грецький суп із чечевиці став дуже популярним останнім часом. У приготуванні цей суп досить простий. І складається він з мінімуму інгредієнтів. Але користь вашому організму він принесе чималу. Адже чечевиця містить в собі дуже багато рослинного білка, який легко засвоюється організмом. Також чечевиця містить менше жиру, ніж, наприклад, горох і є відмінним джерелом заліза. Фолієвої кислоти в чечевиці міститься в кілька разів більше, ніж у будь-якому іншому продукті. Також в чечевиці міститься клітковина, яка сприяє поліпшенню травлення. Чечевиця в цілому дуже сприятливо впливає на організм. Тому, з'ївши суп із чечевиці, ви порадуєте свій організм в першу чергу.

Ingredients

Чечевиця

200 г.

Часник

5 зубчиків

Цибуля

2 шт.

Коріандр

0.5 ч. л.

Морква

4 шт.

Цукор

1 ч. л.

Овочевий бульйон

300 мл.

Томатна паста

2 ст. л.

Сіль

за смаком

Перець чорний мелений

за смаком

Лимон

за смаком

Олія соняшникова

5 ст. л.

Preparation steps

01

Промити чечевицю, залити водою на 4 см. вище рівня крупи і варити впродовж 15 хвилин на невеликому вогні.

02

Почистити цибулю, нарізати кубиками, часник почистити і розчавити пласкою стороною ножа, моркву розрізати вздовж на 4 частини і нарізати часточками.

03

Розігріти в сковороді олію (краще оливкову), обсмажити часник і цибулю, потім додати моркву, присипати її цукром, додати коріандр. Готувати протягом 10 хвилин, періодично помішуючи.

04

Додати до чечевиці гарячий бульйон, посолити, потім додати томатну пасту, овочі з сковороди і варити все на середньому вогні 20 хвилин, до м'якості чечевиці.

05

За п'ять хвилин до закінчення варіння перевірити на сіль, якщо треба - досолити, потім додати чорний перець.

06

Готовий суп прикрасити лимоном.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Asparagus Salad with Peas And Eggs

Asparagus Salad with Peas And Eggs

2

40 min

Грецький суп із чечевиці – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua