Німецький різдвяний кекс "Штоллен" - Image

Німецький різдвяний кекс "Штоллен"

Number of servings: 12Cooking time: 4 hDifficulty: EasyMeal: Dinner

Час свят прийшов і ми готові представити вашій увазі німецький різдвяний кекс "Штоллен". Знаменитий на весь світ німецький різдвяний кекс "Штоллен" має дуже цікаву і багату історію. Це кекс, який традиційно випікається в останніх числах перед різдвяним постом у Німеччині. Потім кекс настоюється довгі тижні до самого світлого Різдва і символізує собою немовля Христа в завісах. За своїм смаком - це насичений, ароматний, щільний кекс. При випічці кекс "Штоллен" вже наповнює ваш будинок чарівним і святим ароматом Різдва. Обов'язково рекомендуємо вам спробувати спекти німецький різдвяний кекс "Штоллен".

Ingredients

Борошно

500 г.

Цукор

100 г.

Ром

100 мл.

Сушена журавлина

100 г.

Мигдаль

100 г.

Родзинки

175 г.

Терта лимонна цедра

1 ч. л.

Молоко

100 мл.

Дріжджі

5 г.

Цукрова пудра

100 г.

Вершкове масло

200 г.

Preparation steps

01

Родзинки та журавлину залити ромом. Залишити на 30 хвилин, потім додати мигдаль.

02

Дріжджі розвести в теплому молоці, борошно змішати з цукром. Поступово вливати дріжджі в борошно, часто помішуючи. Залишити в теплому місці на 30 хвилин, поки не підніметься.

03

Влити в суміш розтоплене масло. Додати терту цедру лимона, сухофрукти та горіхи, замочені в ромі. Замісити тісто.

04

З тіста зробити корж довгастої форми. Поставити "Штоллен" в духовку, розігріту до 190°C. Накрити фольгою, випікати 1 годину. За 10 хвилин до закінчення випікання прибрати фольгу.

05

Готовий "Штоллен" посипати цукровою пудрою. Загорнути кекс у фольгу і помістити в прохолодне місце на пару тижнів. Чим довше настоюється "Штоллен", тим він смачніший.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Шварцброт - німецький чорний хліб

Шварцброт - німецький чорний хліб

8

2 h 40 min

Німецький різдвяний кекс "Штоллен" – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua