
Дієтична картопля фрі
Як дивно і нелогічно звучить словосполучення "дієтична картопля фрі", чи не так? Але існує й таке. Звичайно, з картоплею фрі у всіх, напевно, виникнуть однакові асоціації - жирна, смажена у фритюрі картопля, нарізана соломкою (у багатьох напевно виникне образ картоплі із відомої мережі швидкого харчування). Але як же така страва може бути дієтичною? Дуже просто. Секрет ховаться в яєчному білку. Він надає картоплі потрібну скоринку, а в середині вона стає м'якою. Виходить ефект фритюру, але в духовці і без використання величезної кількості олії. Така картопля також дуже корисна і стане прекрасним гарніром до салатів, м'ясних страв і страв із птиці.
Ingredients
Картопля
440 г.
Білок яєчний
2 шт.
Сіль
за смаком
Італійські спеції
за смаком
Preparation steps
01
Картоплю помити, очистити і нарізати соломкою або шматочками. Білок відокремити від жовтка. Білок із сіллю трохи збити. Духовку розігріти до 200°C.
02
Деко застелити пергаментним папером. Картоплю опускати в білок і викладати на деко. Посипати картоплю сіллю і спеціями і поставити деко в духовку. Запікати близько 25-40 хвилин (кілька разів перевернути картоплю під час приготування).
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores