Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти › Заливне з язика
Заливне з язика

Заливне з язика

Холодець - це страва дуже популярна в наших широтах. Вона є і буде гаряче улюбленою стравою багатьма людьми. Популярність цієї страви на святкових столах чимала. Ще б пак, адже, заливне - це дуже красива, легка, смачна і святкова закуска. А заливне з яловичого язика - це ще й делікатес. Страва здивує вас своїм вишуканим смаком. Вона анітрохи нескладна в приготуванні. Якщо ви покликали гостей, ми вам рекомендуємо приготувати цю страву. Адже вона - справжня знахідка для тих, хто хоче здивувати і порадувати своїх гостей. Заливне з язика - це не тільки смачний, але і корисний делікатес. Взагалі заливне слід їсти всім, але особливо корисно воно для тих, у кого є проблеми з опорно-руховим апаратом. Приємного апетиту!

Кількість порцій 4
Час приготування 30 хв

  1. 1. Яловичий язик середнього розміру — 1 шт.
  2. 2. Цибуля — 2 шт.
  3. 3. Морква — 1 шт.
  4. 4. Желатин — 10 г (на 500 мл бульону)
  5. 5. Лавровий лист — 2 шт.
  6. 6. Зелений горошок (консервований) — 4 ст.л.
  7. 7. Петрушка — 1 пучок
  8. 8. Чорний перець горошком — за смаком
  9. 9. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Язик добре промийте і опустіть в киплячу воду цілком. Туди ж покладіть цибулю і моркву. Варіть близько 3-3,5 годин на повільному вогні, прикривши каструлю кришкою. Сіль і перець горошком додайте за 15-20 хвилин до готовності, потім, за 5 хвилин до готовності, введіть лавровий лист. Коли язик став м'яким - він готовий. Бульйон збережіть, а язик перекладіть в каструльку з холодною водою, щоб легше біло його очистити.

  2. Зніміть з язика  шкірку, починаючи з тонкого краю. Наріжте язик на тонкі скибочки.

  3. Моркву дістаньте з бульйону, остудіть і наріжте кружечками або фігурно.

  4. Бульйон процідіть через 2-3 шари марлі.

  5. Желатин замочіть, згідно з інструкцією  на упаковці.

  6. У проціджений гарячий бульйон введіть желатин, доведіть до кипіння, щоб желатин повністю розчинився в бульйоні, але не кип'ятіть.

  7. У формочки (можна використовувати, наприклад, маленькі форми для кексів або одну велику форму) розкладіть шматочки відвареного язика, нарізану моркву, зелений горошок, зелень петрушки (за бажанням можна також додати нарізані варені яйця). Залийте підготовленим бульйоном і поставте в холодильник до застигання.

  8. Подавайте заливне з хріном, гірчицею або майонезом.