Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти › Турецька піца "Пайд"
Турецька піца "Пайд"

Турецька піца "Пайд"

Піца - це страва, яку можна назвати міжнародною, хоча і прийшла вона в цей світ з Італії. До речі, зараз ведуться суперечки про те, чи дійсно Італія є батьківщиною піци. Проте піца популярна в багатьох країнах. У кожній країні існують свої рецепти приготування піци. Мало того, наприклад, у самій Італії існує незліченна кількість видів піци, яка є популярна в тому чи іншому місті країни. Тому не дивно, що в Туреччині теж створили свій кулінарний шедевр, який сьогодні ми з вами приготуємо. Це турецька піца "Пайд". Піца готується особливим способом, і він полягає в тому, що піца виходить у вигляді човна з товстими бортиками. Піца виходить неймовірно м'якою, соковитою і смачною.

Кількість порцій 2
Час приготування 60 хв

  1. 1. Сухі дріжджі — 1 ст. л.
  2. 2. Молоко — 250 мл.
  3. 3. Цукор — 1 ч. л.
  4. 4. Сіль — 2 ч. л.
  5. 5. Яйця — 3 шт.
  6. 6. Рослинна олія — 5 ст. л.
  7. 7. Борошно пшеничне — 750 г.
  8. 8. Яловичина — 300 г.
  9. 9. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  10. 10. Часник — 2 зубчики
  11. 11. Кмин — 1/2 ч. л.
  12. 12. Перець чорний мелений — 1/4 ч. л.
  13. 13. Петрушка — 1 пучок
  14. 14. М'ята — 2 ст. л.
  15. 15. Лимонний сік — 2 ст. л.
  16. 16. Помідор — 1 шт.
  17. 17. Сир твердий — 250 г.
  18. 18. Крохмаль — 2 щіпки
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Розчинити дріжджі в теплому молоці і додати яйце, цукор, сіль (1 ч. л.), Масло (3 ст. л.). Все добре перемішати і додати борошно. Замісити красиве гладеньке коло з тіста.

  2. Змастити тісто невеликою кількістю масла, покласти у вологу тканину і накрити іншим рушником. Нехай тісто постоїть протягом 30 хвилин.

  3. Поки тісто "підходить" приготувати начинку для піци. Нагріти сковороду на середньому вогні, розтопити вершкове масло. Нарізати і помістити в сковороду цибулю і часник. Потім додати яловичий фарш. Приправити кмином, сіллю і меленим перцем. Обсмажити близько 5 хвилин. Перемішати.

  4. Нарізати помідор невеликими кубиками.

  5. Змішати в мисці фарш, що охололо, петрушку, нарізану м'яту і лимонний сік і відкласти в сторону. Розігріти духовку до 115°С.

  6. До цього часу тісто має збільшитися вдвічі. Розрізати тісто на 2 частини. За рецептом вийде 2 "Пайда".

  7. Зробити круглі кульки і роздавити їх руками в коржі. Розкачати тісто качалкою в тонку основу.

  8. Присипати тісто невеликою кількістю крохмалю. Це попередить зволоженню тіста від начинки. Рівномірно викласти фарш на двох коржах.

  9. Додати нарізаний помідор і тертий сир.

  10. Скласти "Пайд" у формі човна.

  11. Помазати збитими яйцями (2 шт.) стінки піци і залити те, що залишилося, поверх начинки.

  12. Випікати піцу протягом 25 хвилин до золотистого коричневого кольору.

  13. Нарізати шматочками і подати до столу. Приємного апетиту!