Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти › Кальмари, фаршировані рисом і грибами
Кальмари, фаршировані рисом і грибами

Кальмари, фаршировані рисом і грибами

Кальмари самі по собі вже продукт досить насичений різними вітамінами, мікроелементами та кислотами. В ньому дуже багато білка (як у багатьох морепродуктах) і різних кислот для підтримки нашого організму у прекрасній формі. Але якщо кальмари чимось начиняти, то вийде зовсім нова страва, яка цілком зійде як самостійна. Такий цікавий мікс продуктів морських країн із рисом і грибами дуже незвичайний. І саме через це і варто спробувати його зробити. Тим більше, що всі продукти досить корисні і низькокалорійні. Тому приготувавши фаршировані кальмари, смачну і приємну вечерю в колі сім'ї вам забезпечено.

Кількість порцій 8
Час приготування 75 хв

  1. 1. Кальмари — 400 г.
  2. 2. Варений рис — 200 г.
  3. 3. Печериці — 200 г.
  4. 4. Цибуля — 100 г.
  5. 5. Сир — 100 г.
  6. 6. Сметана — 2 ст. л.
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. Перець чорний мелений — за смаком
  9. 9. Соняшникова олія — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Порізати дрібно цибулю, гриби порізати невеликими шматочками.

  2. Натерти сир на крупній терці.

  3. Соняшникову олію розігріти на сковороді. Викласти цибулю і смажити до золотистої скоринки протягом 10 хвилин.

  4. До цибулі додати гриби і смажити 15-20 хвилин, поки не випариться вся рідина. Посолити, поперчити.

  5. В окрему ємність скласти зварений рис, смажені гриби з цибулею і натертий сир.

  6. Додати 2 ст. л. сметани і ретельно перемішати. Начинка готова.

  7. Кальмари розморозити. Якщо кальмари в шкірці, то під струменем гарячої води необхідно її зняти і витягти зсередини хітинову пластину, ретельно промити всередині і зовні. Нафарширувати кальмари начинкою (не дуже щільно).

  8. Заколоти зубочистками. Викласти кальмари у форму і запікати 20-25 хвилин у духовці при температурі 200°C.

  9. Готові фаршировані кальмари можна подавати в гарячому вигляді до гарніру, порізавши на порційні шматочки.