Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти › Ростбіф із лимонним соусом
Ростбіф із лимонним соусом

Ростбіф із лимонним соусом

Хочете поринути в атмосферу англійської кухні? Відчути притаманну їй стриманість та особливий смак? Тоді вам до нас! Приготуйте ростбіф - стара страва англійської кухні, щоб відчути себе справжнім англійцем. В ідеалі, ростбіф готують на грилі або тушкують. Але можна також зробити і як у нашому рецепті - запікати в духовці. Головне, точно дотримуватися рецепту. Тоді м'ясо буде м'яким і соковитим на смак. А щоб доповнити всю страву, приготуйте до неї лимонний соус (як відомо, лимон з м'ясом - це хороше поєднання). Як результат, ви маєте смачне повноцінне блюдо з м'яса (до речі, можна брати будь-яке, яке вам більше подобається).

Кількість порцій 2
Час приготування 50 хв

  1. 1. Яловичина — 1 кг.
  2. 2. Часник — 3 зуб.
  3. 3. Яйця — 3 шт.
  4. 4. Гірчиця — 1 ст. л.
  5. 5. Біле сухе вино — 100 мл.
  6. 6. Олія рослина — 1 ст. л.
  7. 7. Морква — 1 шт.
  8. 8. Цибуля — 1 шт.
  9. 9. Перець — за смаком
  10. 10. Сіль — за смаком
  11. 11. Паприка — 20 г.
  12. 12. Лимона цедра — 20 г.
  13. 13. Масло вершкове — 150 г.
  14. 14. Зелень — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Спочатку потрібно підготувути моркву. Очистити та натерти її на тертці. Цибулю нарізати невеликами кільцями. А жовтки відокремити від білків.

  2. Часник очистити та пропустити через прес. Змішати з сіллю та перцем та натерти цією сумішшю м'ясо.

  3. Смажити м'ясо на рослинній олії з усіх боків. Потім поставити його  у розігріту до 220°С духовку та готувати протягом тридцяти хвилин.

  4. Збити білки. Змішати їх з гірчицею, лимонною цедрою та паприкою. Додати цибулю та моркву.

  5. Покрити м'ясо цією сумішшю та випікати ще 30-40 хвилин. Потім залишити ростбіф у духовці на пятнадцять хвилин.

  6. Приготувати соус. Для цього розтопити вершкове масло, жовтки змішати з вином та збити на водяній бані, повільно додавати лимонний сік. В кінці прикрасити зеленню. Соус подавати окремо.