
Запечена паста з цукіні і сиром
Цей рецепт для любителів пасти - смачної, ситної і поживної страви. Паста - це страва італійської кухні, що традиційно складається із двох основних компонентів: будь-якого макаронного виробу, виготовленого з твердих сортів пшениці, і соусу. Існує безліч варіантів її приготування. Особливість запропонованого варіанту в тому, що одним із інгредієнтів є кабачки цукіні. А головна особливість цієї страви: після традиційного відварювання пасти і з'єднання з іншими інгредієнтами її пропонується запекти в духовці. Сир - невід'ємна частина будь-якої пасти. У цьому рецепті пропонується використовувати три види сиру, але, звичайно ж, можливі інші варіанти, і вибір залишається за Вами.
Інгредієнти
Паста
200 г.
Масло вершкове
40 г.
Цибуля зелена
4 стеблі
Цукіні
400 г.
Яйце куряче
4 шт.
Вершки
125 мл.
Сир рікота
100 г.
Сир моцарела
100 г.
Сир пармезан
75 г.
Етапи приготування
01
Духовку розігріти до 180°C. Відварити пасту в трохи підсоленій воді до повної готовності, воду злити.
02
Сковороду поставити на вогонь, покласти вершкове масло, розтопити, всипати нарізану зелену цибулю, смажити протягом 1 хвилини, додати натерті цукіні, готувати протягом 4 хвилин, до м'якості. Остудити.
03
У мисці змішати яйця, вершки, рікоту, моцарелу і половину натертого пармезану, перемішати, додати в кінці пасту, повторно перемішати всі інгредієнти.
04
Викласти масу із пасти в цукіні на сковороду. Перемішати, посолити і поперчити, додати спеції.
05
Змастити форму для випікання маслом. Викласти масу зі сковороди, посипати тертим пармезаном. Випікати протягом 25-30 хвилин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів