Узи - Image

Узи

Кількість порцій: 4Час приготування: 1 год 30 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Назва «Узі» так само незвичайна і привертає увагу, як, власне, і сама страва. Рецепт узі – багатоетапний процес і вимагає певного часу та зусиль, але якщо ви бажаєте здивувати своїх гостей традиційною стравою арабської кухні, то не помилитесь у виборі. Рис і баранина, загорнуті в тісто - основні інгредієнти цієї страви. Ви нагодуєте досита своїх гостей, і вони гарантовано попросять добавки. Араби – професіонали в приготуванні подібних страв і знають як поєднати усю багатоплановість складових узі. Подається ця страва з салатом або несолодким йогуртом, що майстерно підкреслює його неповторні смакові якості.

Інгредієнти

Рис

500 г.

Горошок зелeний (свіжий або заморожений)

250 г.

Баранина

300 г.

Цибуля ріпчаста

1 шт.

Гриби

200 г.

Гвоздика мелена

3/4 ч. л.

Сіль

3 ч. л.

Фісташки свіжі

50 г.

Кунжут

2-3 ст. л.

Перець чорний мелений

за смаком

Пшеничне борошно

1000 г.

Вода

250-375 мл.

Оцет

1 ст. л.

Оливкова олія

4 ст. л.

Яйце

1 шт.

Етапи приготування

01

Просіяти борошно.  Додати воду, оцет і сіль (2 ч. л.), замісити густе тісто. Дуже повільно під час приготування влити олію. Місити, поки тісто не стане гладеньким і еластичним. Накрити і відставити на 30 хвилин.

02

Половину м'яса і гриби дрібно нарізати.

03

На невеликій кількості олії (в ідеалі - баранячий жир) обсмажити м'ясо, потім додати гриби і мелену гвоздику (1/2 ч. л.). Смажити 2-3 хвилини.

04

Всипати горошок. Слідом за горошком відправити заздалегідь замочений на годину в гарячій, трохи підсоленій воді, злитий і один раз промитий рис. Посолити за смаком.

05

Все залити водою так, щоб трохи прикрити продукти (приблизно на 2 склянки рису 1.5 склянки води). Довести до кипіння, перемішати, щільно накрити кришкою і поставити на самий маленький вогонь на 40 хвилин (у процесі готування не відкривати кришку). Зняти з вогню, акуратно перемішати і залишити холонути.

06

М'ясо, що залишилося і цибулю пропустити через м'ясорубку, посолити, поперчити.

07

Свіжі фісташки розрізати на половинки і обсмажити в олії. Викласти на тарілку. У ту ж сковорідку викласти фарш. Приправити 1/4 ч. л. меленої гвоздики і посолити. Добре обсмажити, але не пересушити. Змішати з фісташками.

08

Тісто розрізати на квадрати (щоб тісто не сохло, накрити його рушничком) і викласти в невелику піалку. На дно квадратика викласти 1 столову ложку фаршу з фісташками. Зверху викласти рис і загорнути як конверт.

09

Перевернути і викласти на деко, застелений пекарським папером. Змастити яйцем і посипати кунжутом.

10

Поставити в духовку при температурі 180°С на 15 хвилин. Але стежити, щоб не пересохли. Подавати із салатом або несолодким йогуртом.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв

Узи – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua