
Смажений тофу по-китайськи
Перед тим , як приготувати смажений тофу по-китайськи трошки надамо вам деякої інформації. Тофу - це сир, який прийшов в нашу кухню з Азіатських країн, зокрема з Китаю, Японії, Кореї. Сир тофу - це нетрадиційний сир, тобто це соєвий сир. Головним чином його використовують в китайській і японській кухнях. На смак в сирому вигляді він нейтральний, тому його включають до складу різних страв. Наприклад, взяти нашу страву смажений тофу по-китайськи. У цій страві сир тофу розкривається повністю і набуває відмінного і ніжного смаку, у страві він стає дуже ароматним. Корінь імбиру надає гостроти страві, а рисове вино підкреслює смаки кожного з інгредієнтів. Приємного апетиту!
Інгредієнти
Тофу
400 г
Яйця
2 шт.
Борошно
30 г
Рисове вино або херес
5 мл
Сіль
15 г
Цибуля
2 г
Корінь імбиру
2 г
Свиняче сало
100 г
Етапи приготування
01
Тофу наріжте ромбиками шириною 6 мм.
02
Цибулю і імбир дуже дрібно наріжте.
03
Розкладіть тофу на тарілці, посипте цибулею, імбиром, сіллю, полийте рисовим вином (його дуже приблизний європейський аналог - херес або інше біле вино). Залиште на якийсь час, щоб тофу добре ввібрав в себе смак і аромат приправ і спецій.
04
Тим часом в окремому посуді злегка збийте яйця.
05
Сало наріжте на шматочки, покладіть в сковороду, розтопіть, шкварки видаліть. Отриманий жир трохи розігрійте на сильному вогні.
06
У широку тарілку насипте борошно. Обваляйте в ній шматочки тофу, після умочіть їх в збиті яйця. Після опустіть шматочки тофу на сковороду з розігрітим жиром. Обсмажуйте з двох сторін.
07
Коли тофу набуде золотавого кольору, виловіть його шумівкою і викладіть на тарілку. Подавайте тофу з соєвим соусом. При подачі його також можна посипати дрібно нарізаною зеленою цибулею.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів