Смажений тофу по-китайськи - Image

Смажений тофу по-китайськи

Кількість порцій: 2Час приготування: 40 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Перед тим , як приготувати смажений тофу по-китайськи трошки надамо вам деякої інформації. Тофу - це сир, який прийшов в нашу кухню з Азіатських країн, зокрема з Китаю, Японії, Кореї. Сир тофу - це нетрадиційний сир, тобто це соєвий сир. Головним чином його використовують в китайській і японській кухнях. На смак в сирому вигляді він нейтральний, тому його включають до складу різних страв. Наприклад, взяти нашу страву смажений тофу по-китайськи. У цій страві сир тофу розкривається повністю і набуває відмінного і ніжного смаку, у страві він стає дуже ароматним. Корінь імбиру надає гостроти страві, а рисове вино підкреслює смаки кожного з інгредієнтів. Приємного апетиту!

Інгредієнти

Тофу

400 г

Яйця

2 шт.

Борошно

30 г

Рисове вино або херес

5 мл

Сіль

15 г

Цибуля

2 г

Корінь імбиру

2 г

Свиняче сало

100 г

Етапи приготування

01

Тофу наріжте ромбиками шириною 6 мм.

02

Цибулю і імбир дуже дрібно наріжте.

03

Розкладіть тофу на тарілці, посипте цибулею, імбиром, сіллю, полийте рисовим вином (його дуже приблизний європейський аналог - херес або інше біле вино). Залиште на якийсь час, щоб тофу добре ввібрав в себе смак і аромат приправ і спецій.

04

Тим часом в окремому посуді злегка збийте яйця.

05

Сало наріжте на шматочки, покладіть в сковороду, розтопіть, шкварки видаліть. Отриманий жир трохи розігрійте на сильному вогні.

06

У широку тарілку насипте борошно. Обваляйте в ній шматочки тофу, після умочіть їх в збиті яйця. Після опустіть шматочки тофу на сковороду з розігрітим жиром. Обсмажуйте з двох сторін.

07

Коли тофу набуде золотавого кольору, виловіть його шумівкою і викладіть на тарілку. Подавайте тофу з соєвим соусом. При подачі його також можна посипати дрібно нарізаною зеленою цибулею.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Ло-Мейн

Ло-Мейн

1

30 хв

Смажений тофу по-китайськи – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua