
Cалтімбокка
Римська кухня розвивалася протягом століть і періодів соціальних і політичних потрясінь. Римська кухня відрізняється від кухні італійської. Адже, Рим став важливим гастрономічним центром за часів античності. Сьогодні ми маємо честь вам представити знамениту римську страву. Салтімбокка в буквальному розумінні слова з італійської перекладається як "стрибни в рот". Салтімбокка - це страва, яка набула світової популярності. Вона подається в кращих ресторанах світу. Ми ж вам пропонуємо, не виходячи з дому, відчути ту принадність і ніжність страви у себе вдома. Страва прикрашається листям шавлії і подається самостійно.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Відбивна теляча на кістці
8 шт.
Шинка Закарпатські Ковбаси Пармська сирокопчена вищий сорт
8 шт.
Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл
2 ст. л.
Масло вершкове домашнє
60 г.
Вино Giacondi Chardonnay біле сухе 11.5% 3л
185 мл.
Сіль Єгипет
за смаком
Спеція Перець чорний мелений
за смаком
Етапи приготування
01
Покласти кожен шматочок телятини між двома листами харчового паперу, відбити до товщини 5 мм. Посипати трохи сіллю і перцем. Шинку нарізати за розміром шматків телятини. Викласти шинку на кожен шматок телятини, зверху лист шавлії. Закріпити зубочисткою.
02
У сковороді розігріти оливкову олію, додати половину вершкового масла, обсмажити рулетики, шинкою наверх, на середньому вогні протягом 3-4 хвилин, до повної готовності телятини. Перекласти на теплу тарілку.
03
Вилити зі сковороди олію, замість неї влити вино. Поставити на вогонь, довести до кипіння, варити на сильному вогні, до уварювання рідини в два рази. Додати другу половину вершкового масла, коли масло розтопиться додати спеціі. Витягнути із м'яса зубочистки, полити соусом.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів