М'ясо з квасолею по-єгипетські - Image

М'ясо з квасолею по-єгипетські

Кількість порцій: 8Час приготування: 2 год 30 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

У Єгипті традиційно основу кухні складають риба і м'ясо (баранина, яловичина, козлятина, м'ясо птиці), овочі і фрукти. Також як і в інших арабських країнах тут готуються різні страви з зернових: пшеничної крупи, рису, гороху, сочевиці, квасолі. Але що б не готували єгипетські кухарі, вони ніколи не забувають про спеції та прянощі. Будучи гарними антисептиками, вони несуть оздоровче навантаження, а для жаркого клімату це дуже важливо. У даному рецепті при варінні м'яса в бульйон додають кардамон, кінзу, перець горошком, мускатний горіх. М'ясо завжди чудово поєднується з квасолею, а цибуля, часник і спеції надають страві неймовірний аромат.

Інгредієнти

М'ясо

1 кг.

Квасоля

300 г.

Цибуля

3 шт.

Морква

1 шт.

Часник

4 зубчики

Помідори

3 шт.

Томатна паста

2 ст. л.

Кінза

1 пучок

Перець чилі

1 шт.

Бульйон

400 мл.

Соняшникова олія

3 ст. л.

Кардамон

за смаком

Перець горошок

за смаком

Мускатний горіх

1 ч. л.

Сіль

за смаком

Перець чорний мелений

за смаком

Етапи приготування

01

Квасолю замочити на ніч. М'ясо помити, покласти в каструлю шматком і залити холодною водою. Додати дрібно порізану цибулину, терту моркву, всі спеції.

02

Варити 2 години. Наприкінці варіння бульйон посолити за смаком. Дістати м'ясо, остудити і порізати великими шматками.

03

Бульйон процідити. Квасолю відварити в злегка підсоленій воді до готовності. Для соусу часник, помідори, зелень, перець чилі - дрібно порізати. У сотейник налити олію та обсмажити всі овочі, поки сік від помідорів не випарується. Додати томатну пасту і бульйон. Варити соус поки не загусне.

04

Покласти нарізане м'ясо і квасолю в соус і варити 10 хвилин.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Тажин з бараниною та овочами

Тажин з бараниною та овочами

8

1 год 30 хв

М'ясо з квасолею по-єгипетські – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua