Курка з підливою по-китайськи - Image

Курка з підливою по-китайськи

Кількість порцій: 4Час приготування: 35 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Китайці називають цю страву «курка з дивним смаком». Нам-то, звичайно, вся китайська їжа здається трохи дивною, але якщо вже самі жителі Піднебесної її так прозвали, то не викликає сумнівів – курочка справді особлива. Не лякайтеся, просто всі інгредієнти підібрані таким чином, що ця страва має пекучий, гострий, солодкий і пряний смак одночасно. Уявляєте? Навряд чи Ви коли-небудь пробували подібну страву і навіть більше – навряд чи колись думали таке приготувати. Підлива по-китайськи здивує багатою палітрою смакових ноток, а тому здатна підкорити серце навіть найвибагливішого гурмана. Їжа, звичайно, не на кожен день, але, у всякому разі, спробувати, думаємо, буде дуже цікаво.

Інгредієнти

Курка (цілком)

1 шт.

Соєвий соус

4 ст.л.

Оцет

1 ст.л.

Цибуля

5 г

Корінь імбиру

5 г

Мелений гострий червоний перець

2 г

Кунжутна олія

3 мл

Мелений чорний перець

2 г

Мелений духм'яний перець

2 г

Цукор

10 г

Етапи приготування

01

Добре промийте курку і покладіть в каструлю з киплячою водою, варіть на сильному вогні 30 хвилин.

02

Після цього курку вийміть, остудіть, наріжте на шматки і викладіть на тарілку.

03

Лук і корінь імбиру дуже дрібно покришіть.

04

З'єднайте цибулю, імбир, соєвий соус, оцет, червоний, чорний і запашний перець, кунжутне масло і цукор, добре перемішайте. Дайте отриманій підливі трохи настоятися і облийте нею курку.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Ло-Мейн

Ло-Мейн

1

30 хв