
Грецький суп "Авголемоно"
«Авголемоно» - кремовий лимонно-яєчний суп. Суміш яєць, лимона і дуже гарячого бульйону - класична комбінація інгредієнтів для грецької кухні. Вариться суп на основі курячого бульйону, але можливі варіанти з бараниною і рибою. Основний момент в приготуванні цього супу - це не дати згорнутися яєчної суміші. Кип'ятити суп після додавання яєць вже не варто, інакше, замість супу авголемоно, у вас вийде звичайний яєчний суп. Курятину, розібрану на волокна, слід подавати окремо, а сам суп можна просипати шніт-цибулею. Але не повсюдна поширеність цього супу робить його таким популярним, а його ніжний і витончений смак.
Інгредієнти
Курячий бульйон
1,7 л.
Яйця
3 шт.
Макарони
100 г.
Лимон
2 шт.
Петрушка
за смаком
Сіль
за смаком
Етапи приготування
01
У бульйон всипати макаронні вироби і варити пару хвилин.
02
З лимона вичавити сік, туди ж розбити яйця і злегка збити з ложкою холодної води, поки не вийде однорідна суміш.
03
У яєчну суміш влити ополоник гарячого бульйону, перемішати. Повторити ці дії ще раз. Після цього вилити яєчну суміш в бульйон і дуже обережно прогріти до загустіння на маленькому вогні.
04
При подачі додати скибочку лимона і нарізану зелень.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів